Tutti Frutti: het fruitproject op school

Stimulans voor gezonde voeding

Daar wij als school het erg belangrijk vinden om gezond te eten, kiezen wij elke week voor een ‘fruitdag’. Dankzij onze fruitmoekes en vooral grootouders kunnen wij iedere dinsdag genieten van een lekkere appel, peer, banaan of noem maar op!

De kinderen die deelnemen aan het fruitproject ontvangen elke week een stuk fruit en/of groente op school. Wij hebben voor onze school gekozen voor gangbare of biologische teelt. Zo eten de kinderen in ieder geval één keer per week fruit en leren zij verschillende soorten kennen. Door fruit te eten in groep ervaren de kinderen bovendien dat fruit ook wel kan smaken.
Dit aanbod is slechts een start om kinderen te stimuleren om dagelijks voldoende groente en fruit te eten. Daarom gaat het project verder. In de gezondheidslessen krijgen de kinderen informatie over de actieve voedingsdriehoek en leuke ideeën voor activiteiten rond gezonde voeding. Wij proberen een gezonde levenswijze, wat niet enkel gezonde voeding inhoudt, maar eveneens lichamelijke hygiëne enz., te promoten door zelf affiches te maken of door gekregen affiches op te hangen
. In het gezondheidsbeleidsplan voorzien we onder andere een jaarlijks gezond ontbijt voor alle leerlingen van onze school.